Huh-huh mikä viikon aloitus. Sen verran silmäluomia painaa, että yritän olla tällä kertaa turinoissani nopea ja sitten menen tuonne jo teillekin tutuksi tulleelle sohvalle röhnöttämään vilttien alle. Tän blogin nimeks vois kohta vaihtaa ”Minä, sohvani ja ne viltit”. Vahvoja nuo sytostaatit taas tällä viikolla...

Tänään oli kaikki syöpäosastolla sikin sokin.. tunnin kerkesin istuskella omalla paikallani, kun näin ensimmäisen hoitajan. Yleensä tuossa vaiheessa on jo hyvässä lykyssä kanyyli kädessä, esilääkkeet saatu suoneen ja suuhun ..sitten sytot saapuvat. Mutta joo..tunnin odottelin ja ihmeteltiin,että mikäs täällä oikein tapahtuu. Hoitaja sitten kertoikin, että oli tullut 9 ylimääräistä sytopotilasta, joten päivä oli tosi kiireinen heille. Saivat revetä sataan paikkaan samaan aikaan.

Minulle oli varattuna pöydälläni suun kautta otettavia esilääkkeitä, mutta ihmettelin kun niitä oli 5 kpl. Aina aikaisemmin niitä on ollu 1,5 pilleriä..ei sen enempää. En niitä sitten ottanut, ennenkuin sain kysyttyä hoitajalta, että miksi niitä on niin paljon. Hänen tarkistaessaan asiaa, selvisi, että oli tapahtunut pieni virhe.. Oli tuplamäärä lääkkeitä tarjolla. Saa oikeasti olla tarkkana... Olihan noita vieläkin hieman enemmän kuin normaalisti, eli 3 tablettia vedin sitten kiltisti suuhuni jaffan kera.

Kanyylin sain tänään jännään paikkaan. Sillekin hui. Nyt mulla on kanyyli tuossa, missä on käden suurin suoni, ranteen alapuolella. Vähän hirvitti, kun siihen pistivät, mutta ei oikeastaan pahempi paikka. Sen verran iso suonikin siinä on, että toivon et se vetää huomisetkin lääkkeet mukisematta. Viisi sytostaattihoitopäivää siis tällä viikolla, suonet on kuulkaa käsissä kovilla. Se olen oppinut, että kahta päivää kauempaa ei samassa paikassa kanyylia kannata pitää, muuten tulee suoni ihan ältsin kipeeksi ( = kokemuksen vahva rintaääni).Mua nukuttaa, mä lähen sohvan lämpöiseen huomaan.

HEI muuten! Sushit oli eilen kuulkaa nami-nami-miältsin-mega-super-ihkun-hyviä. Nam ja Lurps! On niitä niin kiva tehdä itse ja nautiskella ihanassa seurassa.