Arvatkaa mitä voi tapahtua, kun laitetaan yllättäen kolme saman suvun naista saman katon alle?!

Eilen piiiiiitkästä aikaa tein koruja ja kuinka ihanaa se olikaan. Huomasin, että pihaan ajaa auto ja meidän piha on oikeasti sellaisessa paikassa, että sinne harvemmin ketään eksyy. Kauhealla paniikilla aloin etsimään jotain järkevää päälle pantavaa, kun päälläni oli todelliset kotivaatteet, eli lötköpötköt ilman rintsikoita sun muita hienouksia. Samaan syssyyn puhelin soi ja tätini soitti. Kerkesin siinä kiireessä vain vastata, että soitan kohta takaisin ja sain vetästyä naulakosta pidemmän paitapuseron pelkän narupaidan päälle. Autoa en edelleenkään tunnistanut, mutta kun pääsin ulos niin näin ensimmäiseksi tätini ja hetken päästä äitini. Yllärivieraita jeeeeeee!

Kaikki korutekovehkeet olivat levällään keittiönpöydällä, mutta ensinhän oli tärkeintä keittää kahvia, sillä sitä menee pannukaupalla, kun on näistä rouvista kyse. Halusivat sitten tietysti itsekin taitavina käsityöläisinä nähdä kuinka teen koruja.. ja hetken päästä meitä kauli taikinaa siinä kolme tätiä ja koruja alkoi syntymään hirmuisella urakalla. Yllätysvieraitten ensimmäiset korut oli kyllä hieman ...hhmmm.... varmasti samannäköisiä kun mun omatkin ensimmäiset korut.. eli aikas hauskoja. Mutta hetkessä koruista alkoikin syntyä loistavia ideoita ja kauniita koruja. Näistä innostuneena teimme sitte koruja varmaankin puoli yhteen yöllä.. joo, siis puoli yhteen yöllä!! Korujen ollessa uunissa tarjottiin rouville yönapsut, sillä kotiahan oli turha lähteä, sillä huomenna voisimme käydä isolla kirppiksellä tuossa lähistöllä. Äitille ihanaa savuista 16 vuotiasta viskiä napsu ja tätille pehmoisempaa ja makeaa likööriä, mulle riitti vesi. Naurettiin ja turistiin sekä korujen tultua uunista alettiin vielä hieman solmimaan niitä naruihin. Täti raahasi olohuoneesta napsulasit mukaansa (oikeasti siis emalimukit..) ja höpöttelyä jatkettiin taas keittiössä Ukko-Kullan mennessä jo nukkumaan. Yes, korut tehty ja nyt nukkumaan. Äiti oli säästellyt viskitilkkaansa ja ihmetteli mihin se oli hävinnyt.. Täti alkoi nauramaan ja hekotti, että olikin ihmetellyt, miten hänen liköörinsä olikin viimeisellä huikalla tuntunut niin tiukalta ja vahvalta. Hih, täti kumosi sitten äitin säästelemän yönapsun. Nukkumaan!!

Aamulla herättiin Ukko-Kullan töihin lähtiessä jo puoli kahdeksan aikaan. Tarkoituksena oli lähteä sinne kirpparille. Syötiin, juotiin sata pannua kahvia ja päädyttiin mun vaatekaapin luokse. Tarkoituksena oli katsoa pieneksi käyneet vaatteet pois mun tieltä.. Vaatekaappi kaikkine sisällyksineen esille ja sitten alkoi kauhia kokeiluvimma. Vaatteet lentelivät ja mun-sun-ei sopiva-kasoja alkoi syntyä sängyn päälle. Kävinpä hakemassa vielä isommastakin kaapista lisää vaatteita. Huh. Sittenhän muistin, että olin jossain vaiheessa vienyt myös vintille niitä eisopivia vaatteita. Raijattiin nekin sitten äkkiä alas ja kohta koko talon alakerta oli pitkin poikin kaikkea tavaraa. Ilman mitään suunnitelmaa tai ajatelmaa, olimme hetken päästä mittaamassa, valokuvaamassa ja yksi nakuttamassa eisopivia vaatteita huutonettiin. Voi elämä. 

Kirpputorit kuulkaa jäi. Kahvia keitettiin tässä vaiheessa jo ziljoona pannua. Hermotkin kärähti välillä (siis minulla), mutta että saatiin paljon aikaiseksi.. ilman mitään suunnitelmaa. Huh. Kerkesin vielä ennen äskeistä poistumista nämä rouvat ruokkia uunijuureksilla, porsaanfileellä, täytetyillä herkkusienillä ja savucheddarkastikkeella. MUTTA, nyt minä otan kuulkaa nokan kohti sohvaa ja lähden lepäämään.. ihan kuin täällä olisi käynyt joku pyörremyrsky. Nyt voin vain todeta, että hitsi miten kivaa oli. Hitsi miten touhupeppusuku meillä onkaan. Hitsi, että minuu nyt väsyttää.

* * *

TuliaisYRTTEJÄ:

Kepukoihin nimettynä: "Lilli Lollorosso", "Bruno Rucola", "Tauno Tillinvarsi" (äiti oli halunnut sen näin nimetä, mutta on siis oikeasti ruohosipulia) ja viereen laitettu korjaava kepukka nimellä "Oikeasti Reino Ruohosipuli". Kori oli tarkoitus maalata vaaleanpunaiseksi, mutta kun väriä ei yllätysvierailta siihen hätään löytynyt, siihen on hierottu punajuurta.. (Taidetaan ollan hiukka sukua)

Eilisen illan korusaalis MINUN OSALTANI:

Jes ja viimeiseksi esittelen eilen valmistuneet tilaustyöt. Iltapukukorusetti. Kaulakoru, korvikset ja sormus. Käsi minun ja täti poseerasi dekolteelta

 Hitsi mikä pyörremyrskysuku. HUH!