Oih. Se on niin hieno!

Sain perjantaina tekstiviestin postista, että paketti olisi saapunut. En itse ollut lähdössä liikenteeseen, niin kysäisin Ukko-Kullalta josko hän voisi sen hakea samalla kun menee töihin. Enpä tuossa vaiheessa tullut ajatelleeksi, että en ollut hänelle kertonut, että mukaan oli tilattu vedenkeittimen lisäksi myös se kahvinkeitin... Jotenkin unohdin. Ukko-Kullan auto tulee pihaan ja ajaa autotalliin, menen ovelle vastaan. Hymyillen Ukko-Kulta tulee autotallista suuren suuri Hobby hallin paketti kainalossaan ja tokaisee:" Mitenköhän ISO vedenkeitin tällaisessa paketissa onkaan?! Mitä muuta olet mahtanut tilata?!"'

Hhhmmmmmm. Niin... mitäköhän muuta olen mahtanut tilata? Vaaleanpunaisen hienon kahvinkeittimen. Nih. Jossain vaiheessa kuitenkin tuo meidän vanhempi kahvinkeitin hajoaa ja mun tsäkällä sitten ei saa enään tuota vaaleanpunaista keitintä ja sitten on taas erimalliset veden-ja kahvinkeittimet. Nih. Ukko-kulta kyllä ilmoitti, että vanha keitin on ihan hyvä ja siinä tulee hyvää kahvia. Auts. Nyt mulla on siis oma prinsessakahvinkeitin. Niin ihana. Siinä tulee varmastikin maailman parasta kahvia.

Soppakuuri on muuten alkanut hyvin. Neljä päivää takana ja 4 kiloa takana :D Nesteet siis liikenteessä. Hommaa helpottaa minun kohdalla suunnattomasti se, että Ukko-kultakin on keitoilla, vaikkakin hän syö keittojen lisäksi 200 kcal muuta ruokaa. Onhan se paljon helpompaa, kun toinen ei mussuta vieressä jotain namia tai se että ei tartte tehdä toiselle jotain ruokaa.

Oman toiminimen ja vuorotteluvapaan kombinaatiosta vielä sen verran selvitystä edellisiin kirjoituksiin, että tokihan voin laittaa toiminimen pystyyn, sitä ei kukaan estä. MUTTA jos laitan sen pystyyn, niin tällä hetkellä saamani vuorotteluvapaakorvaus lähtee kokonaan pois. Ja se on sentään ainoa raha, jota tällä hetkellä saan. Vaikka kuinka yritin selittää ja näyttää toteen, että korubisnekseni on todellakin vain SIVUTULOA ja ei edes alv-velvollista näillä tuotoilla, niin ei. Ei onnistu. Höh. Se on kyllä tyhmää. Samoin kuin työttömillä, jos laitat toiminimen pystyyn, niin siitä päivästä eteenpäin sinut luetaan täyspäiväiseksi yrittäjäksi ja tuet katkeavat. Tälleen se menee, ei mahda minkään. Hahtiksen ehdottama Oy-vaihtoehto ei myöskään tuntunut pahalta, PAITSI muistaakseni sen alulle panemiseen tarvitaan 5000 euroa rahaa. Jep. Tarttee miettiä vielä tätä kaikkea... Ärsyttää vain tuo ehdottomuus, mutta ehkä juuri sillä saadaan väärinkäytökset minimoitua.

Mitä mä vielä täällä höpisen? Ukko-Kulta karkasi töihin ja mulla on ihana päivä tehdä koruja. Musiikkivehkeet täysille, massat esille ja hommiin. Jeeeiiiii!