Hih, helppohan se täti on käännyttää :)

Tänään siis oli torstai ja meidän "mennään sieneen"-päivä. Täti oli laittanut viestiä jo jälkeen SEITSEMÄN aamulla, että heillä paistaa aurinko, ala tulla. Kahvikin on keitetty. Voi pöhköä, mähän nukuin vielä tuohon aikaan! Kymmenen jälkeen kerkesin sitten Tädin mökille ja siinä sitten laitettiin taasen sienimetsävarusteita päälle. Minäkin innostuin hieman tuon roudariteipin kanssa ja laitoin lahkeeni kiinni maihareihin sekä hirvikärpäspaidan hihansuut liimasin myöskin teipillä kiinni ihoon. Ei mene varmaankaan kauaa, kun minulla on tätini kaltainen puku päällä.. on ne öttiäiset sen verran inhottavia.

Täti alkoi myös vetää sitä kuuluisaa maalarinhaalaria päälle ja ihmettelin, että ompas siitä tullut arka, kun laittoi oven kiinni vaatteita vaihtaessa. Minulle olikin luvattu yllätys. Voi elämä, mä meinasin kuolla nauruun!!! Tätä Alien-Nunna-avaruusolio-sienestyspukua oli nyt vähän tuunailtu lisää eli siis viritetty hieman. Voi ei sanon minä. Tunnetustihan minä pidän hieman tuosta vaaleanpunaisesta.... täti oli sitten keksinyt värjätä tuon valkoisen haalarinsa punajuurella vaaleanpunaiseksi. Lisäksi siihen oli laitettu muutama lisäosa. Hih, mä kuolen nauruun vieläkin, kun täti hyppäsi tässä asussa sieltä kammarin puolelta. Taisi täti vähän innostua teidän iloisista kommenteista täällä blogissa :)

Tässä tämän päivän saalis: Suppilovahveroita, mustia torvisieniä, lampaankääpiä, kangassieniä, karvarouskuja, kehnäsieniä, kanttarelleja  ym.ym.ym

Suppilovahveroista poistettiin nesteet paistamalla ne ulkokeittiössä.

Osa suppiksista ja mustat torvisienet kuivatettiin oma tekoisessaa kuivattimessa. Vanha jääkaappi, jossa reikä takana ja päällä, auton sisälämmittimellä puhalletaan lämmintä ilmaa... Aivan mahtava ja mikä määrä sinne mahtuukaan sieniä kerralla. Tädin mies tehnyt lahjaksi tädille.

Parhaat palat viimeisenä. Arvaatte varmaankin mitkä ne lisäosat tuohon Alien-Nunna-avaruusolio-sienestyspukuun oli?!?!?!? Voi elämä, että meillä oli hauskaa. Täti vielä kehtaisi sanoa, että jos joku tulee vastaan, niin eihän hänellä ole mitään hävettävää. Hän sanoisi vain, että tuo Sanna lähti ulkoiluttamaan häntä vähäsen sienimetsään. Sanna kuulemma pakottaa aina laittamaan tuon asun päälle. Justiinsa joo. En tiedä uskallanko enään ensi torstaina lähteä sienimetsään tuon tädin kanssa

Ei ihan tryffelisika, mutta ainakin sienipupu. Tämän viiden tunnin sienimatkan jälkeen ei enään oltu yhtä notkeita, kun tässä kuvassa vielä. Pakaroista ja takareisistä on ilmestynyt taas jotain lihaksikasta toimintaa... ne on siis tosi kipeet! Onneksi kipu on tervettä ja tervetullutta on myös tuo hyötyliikunta!

JA HUOM! Minä en siis ole näissä kuvissa itse!

PS. labratulokset tuli tänään. CA 125 on 17 eli ennallaan!!!! Jeeeee! Ja AFP-arvo oli 4 eli suht samoissa sekin. Jippppiiiiii!