Näinhän tämän päivän ei sitten pitänyt mennä.

Aamulla miljoonaa ennen kukonlaulua ylös, ulos ja kohti markkinoita. Pirun kuuma (voimakas sanavalinta), klo 09:50 torinlaidalla oleva mittari näytti +31c. Tyhjyyttään hieman ammottava tori...ei kauhiasti myyjiä, eikä muuten asiakkaitakaan.. pentele sentään. Onneksi sattui paikalle maailman parhaimmat naapurit, eli se Pikkutintti siihen viereen taas tupsahti. Ekan kerran tavattiin Forssan juhannusmarkkinoilla. Pelasti kyllä koko päivän, että vieressä oli tuttuja, niin saatiin aika kulumaan turistessa.

Kesken toripäivän sain puhelun Ukko-Kullalta ja hän soitti ensiavusta, oli sattunut työhaaveri. Sydämeni meinasi pysähtyä, sillä ei ole kuin vajaa kolme vuotta, kun Ukko-Kulta oli työtapaturmassa ja tuloksena oli aivoverenvuoto.. Tällä kertaa isompi pölli (50cm X 3metriä) oli kiepsahtanut rinteestä vyöryymään Ukko-Kultaa kohti. Oli yrittänyt väistää, muttei ihan kerinnyt. Kädellä oli itseään suojannut ja näin välttänyt vielä pahemman osuman lentäessään kuitenkin rinnettä alas ja kypäräkin oli lentänyt päästä. Ukko-Kulta makaa mahallaan maassa ja tämä puupölli jalkojen päällä. Käsi oli turvonnut hetkessä ja kylmäkallet oli eväskassista otettu avuksi. Appiukon avulla saatu Ukko-Kulta pinteestä pois ja nokka kohti ensiapua. Ensin odottelut n.3 tuntia paikallisella Tk:lla ja sitten lääkäri todennut, ettei röntgen ole enää heillä auki ja tarvitsee kuvata käsi sekä kaularanka.. Lähete lähimpään sairaalaan ensiapuun.

Sinnehän minä sitten heti torilta lähdettyäni ajelin ja vietettiin ensiavussa yhteistä aikaa melkein iltayhdeksään saakka. Kädessä ei onneksi mitään murtumaa, vain kova tälli, turvotus ja kipua sekä hirmuiset raapumat. Kaularanka kunnossa. Ukko-Kulta kunnossa ja meni jo sikarille pihalle. Säikäyttihän tuo taas, mutta nyt alkoi sitten hänellä sairasloma ja siitä sitten kesäloma ensiviikosta alkaen.  Kerettiin jo hetken manata, että jos käsi olisi murtunut, niin miten olisi käynyt meidän telttareissun?! Lepoa, särkylääkeitä ja tehokasta haavanputsausta tiedossa.. onhan sentään mätäkuu. Höh. Kohta mä nimitän itseni Ukko-Kullalle työsuojelupäälliköksi ja meen joka päivä sen mukaan töihin ja tarkkailen kaikkia vaaratilanteita ja tietysti estän ne! Nih!

Onneksi tämä enska-reissu päättyi kuitenkin suht mukavasti! Onneksi!! Juuri saatiin syötyä päivän toinen ateria aamupalan jälkeen ja nyt mä lähden suihkuun! Nih. Markkinoille en tällä viikolla enään lähde, kun keli on niiiiiiin kuuma. Eihän sinne kukaan jaksa tulla kiertelemään.

Lonkka-lantiokivut jatkuvat edelleen itselläni, ihme homma. Ja vain vasemmalla puolella. Seuraillaan tilannetta.

EDIT.14.7: Ukko-Kulta korjasi, että pöllin koko oli 50cm X 13 metriä....... joten aavistuksen isompi.... hui oikeasti