Johan näin karmivaa unta taas viime yönä. Jotenkin sellaiset todella vaikuttavat unet jäävät sen verran mieleen, että on pakko aamulla katsoa unikirjasta, että mitäköhän se mahtaa oikein tarkoittaa.

Unessani oltiin lähdetty sinne kesälomalle telttailemaan. Alueelle oli rakennettu uusi iso laituri, johon oli parkkeerattuna useita isoja veneitä. Mukana meillä oli muutama muukin ihminen, meille tuntemattomia, mutta samaa porukkaa oltiin. Ihmeteltiin Ukko-Kullan kanssa, kun muutama näistä ihmisistä lähti joka päivä aina jonnekin veneellä..ja yhdellä oli sukelluspuku. Tarkasteltuamme tilannetta, huomattiin, että heidän takaisin tullessa, he toivat aina mukanaan uusia tyhjiä veneitä sekä sukeltajapukuinen toi vedessä uiden aina elottomia ihmisiä rantaan. Hukkuneita.. Eräänä päivönä he hinasivat jopa neljä eri moottori-ja soutuvenettä ja kanoottia pitkän köyden avulla ja lisäksi useita kuolleita. Minä kävelin vain ympäri leirintäaluetta, ihmettelin ja kummastelin kauhunvärein tuota tilannetta ja virkkasin.. virkkasin sytomyssyä. Joo, todellakin. En pitänyt lankarullista huolta vaan ne tulivat perässäni ja pidin tärkeänä, että pipooni tulee yksi vaalenpunainen raita. Sain juuri ja juuri raidan tehtyä ja sitten vaal.pun lanka loppui.

Pakkohan minun oli aamulla kaivaa unikirjani kirjahyllystä ja lukea, mitä ihmettä se sanoo tästä unesta. Mielessäni oli kaksi avainsanaa: kuolema sekä kutominen/virkkaaminen.

Unennäkijän käsikirja kertoo näin.

Kuolema: Kuolema on unessa yleensä vertauskuvallinen, se ei siis edusta kuolemantoivetta, eikä ole enne. Se merkitsee jonkin vaiheen loppumista. "On aika kääntää uusi puhdas sivu", on sen viesti. Kuoleman näkeminen kehoittaa panemaan pisteen tietyn elämäntavan päätteksi ja vaihtamaan minäkuvaa taikka roolia. Se edellyttää selkeää muutosta ja uutta alkua.

Kutominen: Kuvio koostuu elämän varrella koetuista monenlaisista kokemuksista.

Hhhhmmmm, mielenkiintoista. Kuolemaan liittyvä selitys on kyllä täysillä minun elämääni. Muutoksia, vanhan elämäntyylin jättämistä (tai ainakin halua jättää taikka muuttaa sitä tyyliä). Kutomisessa tietysti mietityttää vain se yksi vaaleanpunainen raita ja senkin jälkeen lanka loppui.. Mielenkiintoista. Näitä on oikeasti kiva aina katsella, näitä selityksiä. Mun mielestä ihminen käy unissaan läpi paljon asioita alitajunnassaan ja siksi niiden tulkinta onkin ollut aina minulle hirveän mielenkiintoista. Kuoleman näkeminen unessa tuntuu aina aamusella hirmuisen painostavalta, mutta tuo selitys antoikin sille ihan uuden merkityksen.

Tänään sainkin ihan hirmuisen herkullista sushia. Nam! Ja ihan oikeaa sushia, ei mitään pakastesushia, niinkuin täällä maaseudulla syödään, kun ravintoloita ei ole lähettyvillä. Helsingin kauppahallissa tapasimme veljen rakkauden kanssa ja käytiin höpöttelemässä niitä näitä. Velihän seikkailee vieläkin siellä jossain päin  Indonesian viidakkoja..tällä hetkellä jossain Balin pikkusaarilla, jossa asuu 100 kiloisia varaaneja.. yök. Ihana ja lämmin päivä. Kävinpä muuten PAG-putiikissa myöskin piipahtamassa. Tsekkaamassa sytomyssytilannetta sekä ostamassa itselleni (taas) uuden laukun!! Jippiii ja ei muuten ollut vaaleanpunainen, höh.