Sen seitsemän ruokalajin illallinen. En olisi ikuna uskonut, että osaisin laittaa tarpeeksi pieniä annoksia. Osasinhan minä! Jeeeee! Ilta onnistui melkeinpä täydellisesti, paitsi että halusin näköjään lisätä hieman jännitystä leikkaamalla oikean käden etusormeen juuri ennen ruokailun alkamista. Etusormi parka, vertahan tuli lahjakkaasti ja tikkien laittamistakin mietittiin... ongelmana oli vain se, että ne olisi pitänyt LÄHTEÄ laitatuttamaan ja meillä oli juuri ruokailu alkamassa. Painoin haavaa kunnolla, pidin kylmän vesihanan alla ja näppäränä laitoimme Tiinan kanssa sormen tukevaan pakettiin. Tiukempi sideharso ja sen päälle vielä kätevä tubinette, sormi muistutti lähinnä munamiestä. Yhdeksälläkin sormella sain vedettyä seitsemän ruokalajin menun läpi kunnialla. Jee! Eikä se haava muuten leikatessa tullut vaan veistä pestessä. Voi elämä. Onneksi meidän keittiössä on megaterävät veitset, niin haavasta tuli siisti (mutta myös yllättävän syvä*). Nyt vain sitten pidän siitä sormesta extra hyvää huolta, sillä Thaimaahan lähtö lähestyy, enkä halua siellä tosiaan mitään pöpöjä siihen! Kääks. Aloitetaan tämä kuvakollaasi siis etusormi kuvalla, niin sen jälkeen saatte virtuaalisesti nauttia myös pidemmästä menusta. Kesti muuten noin 4 tuntia tuo ruokailu :D

Kokki kolmosen sormi paketissa. Vähän jännitystä keittiöön, että nouseeko se ruoka.

Sitten itse asiaan. 1. Alkuruokana hapankorpulla ja cashewpähkinöillä kuorrutettua vuohenjuustoa, alla kevyesti etikoituja kasviksia yrteillä maustettuna ja päällä karpalohyytelöä.

2.alkuruoka. Kasvisseljanka ja vaaleanpunainen smetana. Nam. Tää on meidän herkkukeitto.

3.alkuruoka. Vihdin Bruchetta. Maalaispatonki, Sannan pesto (basilika, cashew, savujuusto, valkosipuli, salsa), pieneksi pilkottua keltaista ja punaista tomaattia ja päällä Jamón Serrano.

4.pääruoka. Porsaan noisetit, cheddar lagavulin (16vuotias sinkkuviski) kastike, PITI olla bataatti duchesse, mutta innostuin laittamaan liikaa kermaa, niin en saanut pursotettua, niin tuli laitettua se sitten tuollaiseen vanhaan torttuvuokaan. Lisukkeena rapeat porkkanalastut.

5. Pääruoka. Härän sisäfilettä punaviinikastike sekä valkosipulikastike. PITI olla lanttulastuja, mutta lanttu olikin kinderi...joten tein sitten hapankorpulla kuorrutettuja maalaislohkoperunoita. Lisukkeena täytetty makea paprika. Vierailla ja Ukko-Kullalla pihvit medium, minulla tietty raaka... pannulla kipaissut pihvi :)

6. välijälkiruoka. Juustovalikoima. Juustoportin Brandy Pähkinäjuusto, pikkuruisen digestive tyyppisen keksin päällä ja Briejuustoa. Lisäksi hapankorpun päällä vuohenjuustoa ja basilikaa

8. The Jälkiruoka. Sannan vaaleanpunainen jäinen juustokakku. Pohjalla digestivekeksiä, Strohilla maustettua juustokakkua, päällä valkosuklaa ja maitosuklaa kuorrutus. Tarjoillaan sitruunalla maustetun mansikkakastikkeen kera. Ai NAM! Maailman ensi-illasta selvitty ja naiset joutuivat ottamaan tätä herkkua vielä lisää myöhemmin illalla. Nam.

Mielettömän kiva ilta. Iltaan osallistuminen vaati kuitenkin myös yhden ehdon. Piti olla jotain vaaleanpunaista... Vieraamme Tiina ja Pekka olivatkin varautuneet aivan loistavasti tähän! ...eihän he muuten olisikaan saaneet ruokaa! Hassuja!! Minä se juuri ennen valmistautumista vedin sillä veitsellä sormeen niin ei ehkä ihan niin paljoa sitten vaihdettukaan vaaleanpunaista ylle. Mutta kaikkia muistuttaaksemme, laitoimme päähän Ukko-Kullan kanssa vaaleanpunaiset lasit. Ihan vaan muistutuksena , että viikon päässä ollaan noin 50-60 astetta lämpösemmässä paikassa ...hi-hiiiii! Thailand here we come!

Syksyllä teematapaamisemme onkin Lapinjärvellä. Teemaa ei ole vielä sovittu. Kiitokset megasairaankivasta illasta!!